Back to school #2
Diáktípusok

back_to_school_diakok.png

Ebben a bejegyzésben folytatom az iskolára hangolást, de egy elég másmilyen szempontból közelítve meg. Diáktípusokat gyűjtöttem össze nektek, akik szinte minden osztályban, de legalább minden évfolyamban ott vannak.

  1. Lógós/”beteges”
    Meglepő módon mindig a felelések előtt lesz rosszul, a tz-k előtti nap lázasodik be. Háziorvosát már jó barátként ismeri, hiszen mindig tőle szerez igazolásokat, hiszen ő beteg, szegényke. Mégis, ha délután a városban összefuttok, már semmi baja nincs.

  2. Mindentudó
    Ő az, aki mindig mindent jobban tud, jobban, mint te, jobban, mint a tanár és persze jobban, mint a könyvek. Ő az, akinek számít az, hogy a dolgozata hibátlan vagy két hiba van benne (de még így is a legjobb).

  3. Cicababa/menősrác
    Náluk látod először a legújabb ájfónt, a legdrágább táskát, cipőt. Fontos, hogy jól látszódjon a márkája és lehetőleg mindenki tudja mennyibe került. Lányoknál fontos kiegészítő a 2 kilométeres műkarom sok csillámmal és dísszel, fiúknál pedig a 3 kiló hajzselé.

  4. Nyalizó
    Szerintem ők a legutálhatóbbak egy osztályban. Mindig megdicséri a tanár frizuráját/ruháját (és mindenki tudja, hogy nem szimplán jófejségből). Elmondja mennyire örül, hogy őt kaptuk tanárnak. Ha esetleg rossz jegyet kapna vagy büntetést hirtelen még nyálasabb lesznek és kivívják a tanárok könyörületét.

  5. Kiskedvenc
    Jól tanul, kedves, nem késik, nincs vele baj. Ennyi. Minden tanár kedvence. Ha szerencséd van még a dolgozatoknál is segít.

  6. Szervező
    Össze kell rakni egy műsort? Meg kell szervezni valamit? Osztálykirándulásra készültök? Ő lesz az, aki mindent megold. Kitalálja a műsort, betanítja a lépéseket, összeszedi a pénzt, programot talál. A tanár már alapból neki adja ezeket a feladatokat.

  7. Betegeskedő
    Ha végigmegy egy járvány a sulin vagy kicsit hűvösebb van, ő egyből kidől. Gyakran társul valami allergiával ami persze minden hónapban előjön. Szinte többet látja az orvosát mint a tanárait.

  8. Az árnyék
    Minden programon részt vesz, keveset hiányzik, valahogy mégis mindig elfelejtik. Általában a hátsó padsorban ül és sosem jelentkezik, így gyakran írják be hiányzónak is.

 

Ezek közül nálatok melyik típus található meg? Ti még mivel egészítenétek ki a listát?

A bejegyzés trackback címe:

https://imwm.blog.hu/api/trackback/id/tr4314208977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása