Halloweeni blogger tag

Remélem akik blogolnak már hallottak a blogzaholic nevű Facebook csoportról és weboldalról, ha még nem akkor nézzetek utána, mindenképpen érdemes csatlakozni. Most tőlük hoztam egy halloweeni tag-et.

halloweeni_blogger_tag.png

Még sosem volt ezelőtt tag az oldalon, úgyhogy remélem tetszeni fog. Nyugodtan töltsétek ki ti is, ha tetszik nektek.

1. Szeretitek a Halloweent?

Szerintem ez már a tavalyi posztokból is kiderült, hogy igen szeretem a halloweent. Pontosítok imádom. Szeretem azt a furcsa hangulatot ami körüllengi ezt az egészet és azt, hogy lényegében mindenki úgy ünnepelheti ahogyan szeretné, nincs kötelező díszítés, kötelező ajándékozás. Nincs benne semmi kötelező, talán ez a legjobb benne.

 

2. Mit gondoltok erről az ünnepről?

Sokak szerint a halloween csak egy az amerikaiaktól átvett szokás, én ezzel nem értek egyet. Maga a halloween egy sokkal régebbi ünnep, mint, hogy Amerikát egyáltalán felfedezték volna. Igaz akkor még nem így hívták és kissé mások voltak a szokások is, de akkor is ez egy ősi ünnep, ha úgy tetszik szertartás. 

 


3. Kedvenc filmetek, amit ilyenkor mindig megnéztek?

A Tim Burton filmek az abszolút kedvencek ilyenkor (meg persze máskor is). Imádom a rendező szürreális ötleteit, amik a képi megjelenést és magát a történetet illetik. Legnagyobb kedvenceim a Nightmare before christmas, Sweeney Todd, Edward Scrissorhands. Ezeken kívül még az Addams Family az, amit szívesen újranézek.



4. Kedvenc könyv, ami ehhez kapcsolódik?

Talán meglepő, de kedvenc halloweeni könyvem nincs. Sőt jelenleg egy történet se jut eszembe ami kapcsolódna valahogy az ünnephez.



5. Terveztek töklámpást készíteni?

Mindenképpen. Tavasszal már az első magvásárlós körút alkalmával megvettem a halloween tök nevű tökmagokat, amik mostanra már szépen elkezdtek nőni. Egy-két szép sárgaság már van is, amik jelenleg az ajtónk mellett díszelegnek, de még jócskán maradtak zöldek is, amik remélhetőleg jövő hétre szépen beérnek. A mintát illetően még semmi ötletem nincs, de majd kitalálok valamit.



6. Kedvenc Halloweeni édességetek?

Öhm... az összes. Nincs kifejezetten halloweeni édesség amiért odalennék, inkább csak úgy általánosságban csokik, cukrok, gumicukrok. Nehéz olyat találni amit ne szeretnék. Igaz az allergiák miatt, nem mindig egyszerű megtalálni azt amit ehetek is, talán pont ezért nem válogatok közülük.



7. Szoktatok ilyenkor Halloweeni buliba menni?

Alapjáraton nem szokásom bulikba járni és ez nincs máshogy ilyenkor sem. Talán ez is egy jó dolog a halloweenban, hogy lehet egyedül is ünnepelni.

 


8. Milyen jelmezt vennétek fel, ha mennétek ilyen partiba?

Boszorkány vagy pókkirálynő lennék. A boszorkány jelzőt amúgy is gyakran megkapom a hétköznapokban és nem kellene sokat változtatnom az öltözködésemen sem. A pókkirálynő igazából nemtudom honnan jött, de annak is szívesen beöltöznék.

 


9. Szeretnétek, ha Magyarországon is hagyománya lenne ennek az ünnepnek?

Attól tartok, hogyha ennek is hagyománya lenne, akkor ebben is csak az üzletet látnák sokan (sajnos, ahogy látom ez a folyamat már elkezdődött) és ezzel meg is ölnék a halloween iránti lelkesedésem. Maga a beöltözés, tökfaragás szerintem simán hagyománnyá válhat. Sőt ez egyre elterjedtebb, már iskolákban is lehet hallani olyat, hogy halloween bulit tartanak. A cukorkagyűjtés nemhiszem, hogy túl népszerű lenne hazánkban, bár pont pár napja láttam, hogy a falunkban az egyik utcába lehet majd menni beöltözve.

 

Korábbi halloweeni posztjaimat itt találjátok:

Halloweeni dekorok

Halloweeni szokások

 .

.

.

Dooir

A bejegyzés trackback címe:

https://imwm.blog.hu/api/trackback/id/tr8915255376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása