Eddzé’, ne legyél dagadt – mondta az elméleti tesitanár

eddze_ne_legyel_dagadt_mondta_az_elmeleti_tesitanar.png

Idén nem csak nekem lett új fura tantárgyam (rajz közgazdasági suliban), hanem húgom is kapott pár érdekeset. Mindenki tudja, hogy van ez a heti 5 tesis akármi. Nos, a mi sulinknak rendkívül pici tornaterme és öltözője van, mostanra már nem tudják úgy szervezni az órákat, hogy egyszerre ne 2-3 osztály legyen ott. Ennek megoldásaként a kilencedikeseknek az egyik tesi helyett beiktattak egy egészségnevelés tantárgyat. Amikor először hallottam róla csak néztem, hogy ezmiez? (Egyébként van bárki, aki korábban hallotta így ezt a tantárgyat?)

Húgom már két ilyen órán is túl van és beszámolója alapján abból áll az egész, hogy a tesitanár (aki amúgy sose tartja meg a rendes óráit) 45 percen keresztül üvölt velük, hogy sportoljanak, eddzenek, különben elhíznak és majd soha életükben nem tudnak ezen változtatni és ronda dagadt öregasszonyok és vénemberek lesznek, ha azt megérik. Igazán kedves, nem?

Azt eddig is tudtam, hogy az a tanár nem éppen a legjobbfej és legbarátságosabb (ezt igazán szépen sikerült megfogalmaznom), de azért ez még tőle is sok. 14-15 éves kamaszokhoz bemegy üvölteni, hogy elhíznak? Pont ahhoz a korosztályhoz, ahol rengeteg testképzavaros van, vagy aki eddig nem volt az majd most az lesz.

Amúgy van még, aki érti az iróniát, hogy mindez elméleti testnevelés órán történik?

(Csak úgy megjegyezném, hogy a rajz és az elméleti tesi helyett kiszedték az órarendből az illemtant, ami régimódinak hangzik, de hasznos. És elnézve a kilencedikes osztályokat, bőven rájuk férne) 

Pár napja a buszon hazafele hallottam egy beszélgetést, ami két velem kb. egyidős (16-17 éves) srác között zajlott le. A lényege az volt, hogy az egyikük imád focizni, a másik pedig a kondizásért van oda, de mire hazaérnek az iskolából már semmi kedvük megint elmenni otthonról.

Teljesen egyet tudok velük érteni. Hétfőnként például 4 körülre érek haza (mivel a heti öt tesiből kettőt 7-8. órákba raknak be) 5-kor pedig kezdődik a tánc. Alapból lefáradok suliban, fizikailag és szellemileg is aztán hazaérek és már rohanok is tovább. Tényleg imádom a táncot és nem is tudom mi lenne velem a csapat nélkül, de néha annyira jó lenne csak egy fél órára (esetleg órára) leülni vagy egy picit ledőlni. És ezt mondom úgy, hogy még csak a második hét tart a suliból.

Az egyik srácnak volt egy nagyon jó mondata:

Az iskola kiöli belőlünk a mozgás iránti vágyat

Hiszen kinek lenne kedve 8-9. órák után még elmenni valahova? Osztályomból én még jól jártam, hiszen csak fél óra mire hazajutok, de vannak, akiknek ez több mint egy óráig tart, így azoknak még csak esélyük sincs edzésre menni.

És eközben az elméleti tesin hallgathatják, hogy ha nem edzenek akkor dagadtak lesznek.

Nektek jut idő az edzésekre suli mellett? Mit sportoltok vagy ha lehetne mit sportolnátok?

A bejegyzés trackback címe:

https://imwm.blog.hu/api/trackback/id/tr6214238547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása