Ezért és ezeket érdemes Aliexpress-ről rendelni

mi_eri_meg_aliexpressrol.png

Kicsit több mint egy éve ismerkedtem meg az Aliexpress-szel. Vannak, akik szeretik, és vannak, akik megvetik, én az előbbi kategóriába tartozom. Sokszor (sokkal) olcsóbban lehet beszerezni innen ugyanazokat a dolgokat, amiket itthon is vennénk. Igaz, hogy pár hetet várni kell (két héttől két hónapig tartó intervallumon belül küld a legtöbb forgalmazó), de itt nem is a legsürgetőbb termékeket szoktam megrendelni. Meglepően sok hasznos dolgot találni az oldalon (meg persze sok baromságot is), amik párszáz forintért simán megérik az árukat. Kicsit több, mint egy hónap múlva itt a karácsony, és bármennyire is utálom, hogy már most mindenki erről beszél, érdemes már most elkezdeni gondolkodni az ajándékokon. Ha mostanában rendelitek akkor nagy eséllyel december elejére minden meg is érkezik (persze vannak kivételek). Szuper cuccok vannak, de azért ezeknél ne számítsatok mindig tökéletes minőségre, erősen ajánlott az értékeléseket olvasgatni vásárlás előtt. Leírok nektek pár példát, hogy én és az ismerőseim milyen kategóriájú termékeket szoktunk rendelni.

Ékszerek, órák
Egyik kedvenc kategóriám, amiben simán el tudok veszni. Bárki talál magának ékszert gyűrűtől a bokaláncig bármit. Nyakláncoknál volt olyan, hogy itthoni cégtől rendeltem 5500 Ft-ért (nagyon tetszett az a nyaklánc), majd Ali-n megláttam alig 700 forintért ugyanazt. Kedvenc karkötőim is innen származnak, illetve mivel kőmániás vagyok ezért a kristálynyaklánc gyűjteményem is innen van (kb. 1200 Ft 24 medál) igaz, hogy nem mindegyik igazi, de így is teljesen megérte.
Órák között pedig szintén párszáz forintért bármilyet lehet találni. Az egyszerű karóráktól a kinyitható nyakláncokig itt is minden van.

Tollak
Ennél azért figyelni kell, mert nem mindig megérős. Még júliusban rendeztem tollakból és iskolai kiegészítőkből egy nagybevásárlást és jobban sült el, mint amire számítottam. Lett egy tolltartóm 17 tollam és egy kis ollóm (amiről amúgy senki nem mondja meg elsőre, hogy olló) 3000 forintból. Itthon jó, ha ennyibő egy tolltartó kijön. Mivel mániáim a fekete vékonyan fogó tollak így azóta többet is rendeltem és szerencsére a kedvencemhez lehet kapni külön betétet is így elég néhány havonta azokból rendelnem. Egyébként tollaknál imádom az egyedi kinézetűeket is és abból is rengeteg van.

Ruhák
Itt azért már figyelni kell, hogy az árak vámhatár alatt legyenek, de még így is hatalmas a választék. Itt is találtam már olyanokat, amit boltban tizenegy-két ezerért láttam, Ali-n pedig max 2500 forint. Az egyszerű pólóktól az elegáns irodai megbeszélésre járós kosztümökig itt is mindenki talál magának megfelelőt. (Extrém példa: egyik ismerősöm tavaly innen rendelte az esküvői ruháját, ami egyébként csodaszép volt) Amire még nagyon érdemes odafigyelni azok a mérettáblázatok. Egyrészt Kínában máshogy méretezik, másrészt termékenként változó szempontok alapján méretezik. Itt is érdemes a vélemények között szétnézni.

Cukrászkellékek/konyhai eszközök
Cukrásznak készülök így számítani lehetett rá, hogy előbb-utóbb megtalálom ezt a kategóriát. Kedvenceim a habzsákok fejekkel együtt, de vannak tortaállványok, fondantformázók, sütőformák, kiszúróformák. Szinte minden kiegészítő, ami a konyhában jól jöhet.

Sminkecsetek
Húgom a sminkcuccok megszállottja, szinte minden hónapban rendel magának 1-2 újabb ecsetet. Van amelyik olyan, mint egy unikornisszarv, van amelyik sellőuszonyos, és van amelyik szimplán „csak” menő dizájnos. Alacsony áruk ellenére viszont meglepően jó minőségűek.

Telefontokok
Ez volt az első, amit Ali-ról rendeltem. Oké, volt már olyan, ami nem pontosan passzolt a telefonra, de találtam olyat is amit mintha ráöntöttek volna olyan tökéletes. Ezek is max párszáz forintos tételek és vannak olyan jók, mint amiket a plázában vagy a sétálóutcán lehet venni. Itt is szerintem mindenki talál valami olyan mintájút, amibe egyből beleszeret.

Díszek
Asztalra, falra, füzetre, bármire lehet díszeket találni. Led világítástól a párnahuzatig, minden ünnephez és hangulathoz van valami.

Hasznos kis kiegészítők
Nem tudtam konkrétabban behatárolni ezt a kategóriát, itt nem a táskákra és ékszerekre gondolok, mint kiegészítőkre, hanem olyanokra, mint pl a biciklihez visszapillantó tükör (meglepődnétek milyen hasznos, főleg, ha amúgy sokat motorozol és megszoktad) vagy a világítás.

Kütyü kiegészítők
Hasonló az előző ponthoz, csak itt konkrétan az elektronikus eszközökhöz való kiegészítőkre gondoltam. Ilyen lehet a kis USB lámpa (ami esti írásnál jó barátom), külső aksi, kihangosító, autóba való telefontartó… és még sokminden. Anyának tavaly karácsonyra olyan kiegészítőt rendeltem, ami úgy néz ki, mint egy vezetékes telefon és csak csatlakoztatnia kell a telefonjához és azon keresztül tud beszélni.

Csetreszek
Ezt a kategóriát nagyon nem is fejteném ki. Nagyjából minden, amit amúgy is egy kínai boltban vennél meg nagy eséllyel.

+1 tipp
Ha rendeltek valamit, azt érdemes telefonról tenni mivel plusz kedvezmény jár azért. 1%-tól 60%-ig változó mértékben.

Ezek voltak tehát azok, amik a mi családunkban és ismeretségi körünkben a legnépszerűbb kategóriák. Tényleg csak ajánlani tudom az Aliexpress-t, nekem rossz tapasztalatom még nem volt vele (ne is legyen). És ahogy a fenti listából is láthatjátok konkrétan bármi megtalálható. (És asszem picit sokszor használtam a bármi szót a bejegyzésben)

Ti szoktatok valahonnan rendelni? Ha igen, akkor miket?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://imwm.blog.hu/api/trackback/id/tr514361071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wulfie 2019.07.25. 13:35:40

Csak apróbb dolgokat mertem eddig rendelni, mint díszek, kitűzők.. Koreai szérumok, de komolyabb termékeket nem. Bár sokkal olcsóbb... www.ujsagomat.hu/emag/ Általában itthon nézem meg először neten
süti beállítások módosítása