Ajándékötletek anyák napjára

anyak_napjara.png

Az Instagramon közzétett szavazáson az anyák napját választottátok a következő bejegyzésem témájául. Úgyhogy itt is vannak az általam jó ötletnek gondolt ajándékok.

Elsősorban abból indulok ki, hogy az én anyukám és nagymamám milyen ajándékoknak örülnek/örülnének a legjobban, így nem biztosíthatom, hogy mindenkinél ezek lesznek a top ajándékok.

  1. Reggeli, ebéd, vacsora

    A legtöbb háztartásban az anyukák főzik az ebédet, sokszor ők csinálják a reggelit és az ebédet. Ez nagyon sok időd elvesz a napjukból, amit akár magukra is fordíthatnának. Legalább egy napra megkímélhetjük őket ezektől a teendőktől, ha mi magunk főzzük az ebédet. Ha nem vagyunk túl jártasak a konyhában akkor akár apát vagy a tesó(ka)t is be lehet vonni a munkába.

  2. Takarítás

    Szerencsére azt tapasztalom a környezetemben, hogy sokan besegítenek a házimunkákba (köztük én is), de ezen a napon még egy kicsit többet is bevállalhatunk. Ennek garantáltan örülnek az anyukák.

  3. Wellness

    Mivel a legtöbb anyukának mindig van mit csinálnia, ezért gyakran elfeledkeznek a legfontosabbról, magukról. Ezt orvosolhatjuk, ha egy wellness napot/délutánt szervezünk nekik. Nem kell túlextrázni, elég hozzá valamilyen maszk (ezekhez nemigazán értek, az ilyenek inkább húgom hatáskörébe tartoznak), egy jó kis film, esetleg egy masszázs vagy bármi, amivel egy kicsit kényeztethetitek édesanyátokat és már kész is az otthoni wellness anya-lánya nap (vagy akár fiúk is megcsinálhatják).

  4. Közös programok

    Egy látogatás az állatkertbe, kirándulás a Duna partra (vagy ami épp közel van), séta a városban/parkban/erdőben, túrázás vagy bármi, ami a családotokhoz illik. Ez nem csak anyáknak, hanem az egész családnak egy jó program lehet.

Az eddig felsoroltak a nem kézzelfogható kategória volt, most pedig néhány ilyen ötletet mutatok nektek.

  1. Kuponfüzet

    Ez azért jó, mert nem csak Anyák napján, hanem bármikor máskor is felhasználható (kivéve, ha lejárati dátumot is írunk rá). A fenti dolgok közül bármelyiket ráírhatjuk, így anya tudja eldönteni, hogy minek is örülne a legjobban.

  2. Notesz

    Úgy látszik ez nálunk öröklődő dolog, hiszen ahogy anyának, úgy nekem sincs soha elég noteszem, így ez nálunk bármikor tökéletes ajándék tud lenni. Ha gondoljátok az első oldalra írhattok valami kis személyes üzenetet vagy akár egy anyák napi verset is.

  3. Fotóalbum/fényképgyűjtemény

    Akár otthon kinyomtatott fotókból is összeállíthatjátok vagy a neten is lehet több olyan oldalt találni, ahol összeállíthatod és pár napon belül már a kezedben is tarthatod az albumot (pl. cewe.hu). Bár kicsit későn sikerült befejeznem ezt a bejegyzést, úgyhogy ez nem biztos. Vagy ha nem hagyományos formában szeretnéd, akkor akár képeslapot vagy szétnyíló dobozt esetleg örökké forgatható képet is készíthettek a fotókból.


  4. Ékszer

    Akár otthon készített, akár vásárolt mindenképp jó lehet. Ha esetleg gyöngyfűzésre, makramézásra adnátok a fejeteket rengeteg mintát és ötletet találhattok a neten. Lehet egy közös képből nyaklánc, anyukád kedvenc színéből gyűrű, kezdőbetűs/neves karkötő, szinte akármi.

  5. Nasik

    Az egyik legjobb anya-lánya program szerintem a nasizás közbeni beszélgetés. Gondoskodhatunk arról, hogy legyen egy kis harapnivaló ehhez. Lehet csokicsokrot vagy gumicukorgyűjteményt csinálni a neten ezekhez is sok ötletet lehet találni, de magatoktól is kitalálhattok valamit.

  6. Orgona

    Szerintem ez az egyik legalapabb dolog anyák napjára. Már óvodában is azt tanuljuk, hogy „Orgona ága…” tehát bármi, ami orgonás az jó ötlet. Képeslap, virág, süti (én ezzel készülök).

Ez csak néhány alapötlet, még hosszan bővíthető a lista. Persze ez attól is függ, hogy anyukátok, nagymamátok mit szeret, ez pedig csak ti ismerhetitek.

Ti mivel készültök?

A bejegyzés trackback címe:

https://imwm.blog.hu/api/trackback/id/tr8414795950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2019.05.05. 13:00:01

Az orgona szuperjól néz ki!! <3

dooir 2019.05.05. 14:58:52

@lyzX: Szerintem is szuperek, sajnos az enyémek nem sikerültek ennyire szépre, de még így is sikerük volt. :)
süti beállítások módosítása