Túl az első héten

tul_az_elso_heten.png

Na jó, most tényleg úgy néz ki mintha csak a suliról tudnék írni, pedig higgyétek el más témáim is vannak. Csupán ez az, ami most a legtöbb energiát vesz el.

Szóval, túl vagyunk az első héten. Most még egészen laza volt a legtöbb óra, de így is van, amiből jövő héten már írunk. Minden tanár az érettségivel ijeszteget minket, még az is akinek a tantárgyából nem is kell vizsgáznunk.

Az első sokk akkor ért minket amikor közölték: új házirend van. Minden óra elején ki kell tennünk a telefonokat egy kosárba, szünetekben pedig ki kell szednünk belőle. Igazából nekem ezzel nincs olyan nagy problémám, hiszen alig egy éve van csak okostelefonom és én még emlékszem előtte hogyan ütöttem el az időt. A héten párszor előfordult, hogy én simán otthagytam volna a telómat, ha a padtársam nem szól miatta. Sokszor viszont tényleg megnehezíti ez az életünket. Eddig sok olyan volt, hogy 1-1 tanár elküldte az anyagot és akkor mindenkinek meg volt a telefonján, most pedig kinyomtatjuk a lapokat és ahogy az várható volt mindig van valaki, aki elfelejti/otthonhagyja/elveszti…

A következő házirendi módosítás az, hogy a padokban nem hagyhatunk semmit. Ez azért keltett közfelháborodást mivel közgazdaságot tanulunk, így sok tantárgyra nagy mappákat kell vinnünk. Van, akinek nem is fér bele a táskájába, de eddig elég volt egyszer elvinni és amikor kellett akkor hazavinni. Most meg minden nap lehet cipelni. Nekem annyiból szerencsém van, hogy elég nagy táskám van (mondjuk így is mindig megtömöm) úgyhogy mindent tudok cipelni.

A harmadik házirendi újítás az, hogy nem vihetünk a suliba „zenehallgatásra alkalmas eszközt”. Ez alatt a hangszórókra gondoltak és a mi osztályunk miatt lett bevezetve. Nem vagyunk egy csendes osztály és szerencsére zenékben is megtaláljuk azokat, amiket mindegyikünk elvisel, így a termünkben minden szünetben igazi bulihangulat lett. Mi imádtuk és szerintem az osztályközösségnek is jót tett. Most már (elvileg) ezt sem lehet csinálni.

radio channel medium speakers song sound station people woman relax chill antenna

Az órarendünk is megváltozott. Felfedeztünk egy R betűt benne, amiről kiderült, hogy nem mást jelent, mint rajzot. Most őszintén, eddig nem volt, már az érettségire készülünk, sok a szakmai óránk, minek kellett 11.-ben berakni azt a rajzot az órarendbe? Eddig jól megvoltunk nélküle, ezután is meglennénk.

Ahogy föntebb írtam elsősorban közgazdaságot tanulok, az osztályunk különlegessége pedig, hogy mi informatikát is emelten tanuljuk (papíron legalábbis), így az osztályunk nagy része már idén előrehozott érettségit szeretne tenni belőle. Áprilisig le kéne vizsgáznunk a 12.-es emelt anyagból is, de még az ECDL-lel is le vagyunk maradva (még legalább két modul mindenkinek hátra van). És most jön a java: nincs a tanárunk. Egyelőre senki nem tudja mikor tud jönni és azt sem árulják el nekünk, hogy mi van vele. Jelenleg a heti két infonkból csak egy van helyettesítéssel megoldva, de szegény tanár most hirtelen annyi osztályt kapott, hogy már ő sem tudja kivel hol tartott. És ez még csak az első hét.

Ez megint egy személyes, csak hadd írjam ki magamból bejegyzés lett.

Titeket sokkoltak valamivel az első héten?

A bejegyzés trackback címe:

https://imwm.blog.hu/api/trackback/id/tr4414229899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balint Szolga 2018.09.08. 20:15:58

Én a nagybetűs Gimnáziumot kezdtem el ezen a héten, hát az oktatásról szóló cikkem szó szerint az arcomba vágódott :D Az az introvertált hangulat ami uralkodik egy ilyen helyen, egyszerűen borzasztó. Jah és megtapasztaltam az 1 hiba 1-es dolgozatok legjavát is,rögtön az első héten! :D Peace!

dooir 2018.09.08. 21:55:47

@Balint Szolga: Látom neked is jól indult a tanév :D Kitartást a továbbiakban!

Balint Szolga 2018.09.09. 13:26:06

@dooir: Ugyan már, nem kifejezés! :D A blogolás miatt azonnal betámadott a magyar tanárom, legalább ő szeret! :D

dooir 2018.09.11. 22:05:23

@Balint Szolga: Én inkább ezt már meg sem említem a tanároknak, nem mintha nagyon érdekelné őket mit csinálunk tanuláson kívül.
süti beállítások módosítása